NORGES ENESTE WORLD TOUR-RITT PÅ SYKKEL GÅR 22.- 25.AUGUST

 – Mange nyheter i Ladies Tour of Norway 2019

Vestfold er med for første gang, Moss er ny startby, Askim er ny målby og det blir to målganger i Halden. Den ene blir rittets første bakkemål noensinne. Det er mange nyheter når Ladies Tour of Norway – Norges eneste World Tour-ritt på sykkel – arrangeres for femte gang 22. – 25. august 2019.

Ladies Tour of Norway er det eneste sykkelrittet i Norge som samler hele verdenseliten. Rittet har sitt utspring i Halden og har tidligere blitt kjørt i Østfold med noen små avstikkere inn i Sverige.
– Men i år tar vi med Vestfold, og første etappe går mellom Åsgårdstrand og Horten med en runde i det indre av fylket. Det er en naturlig utvidelse for oss, og Horten var en veldig bra vertskapsby for herrenes Tour of Norway i 2018, sier rittdirektøren Roy Moberg.

LToN beholder også en etappe i Indre Østfold. Denne gangen blir det et samarbeid mellom Mysen og Askim, byene som kommer til å ligge i samme kommune fra 2020.
– Vi starter i Mysen og passerer gjennom byen igjen på vei mot målet i Askim. Det er første gangen som Askim er målby. Det er viktig for oss å inkludere så mange steder som mulig i Østfold, og derfor var det naturlig få med Askim for første gang i år, sier Roy Moberg videre.

Haldenseren Moberg kan også glede seg over to målganger i hjembyen Halden, nemlig de to avsluttende etappene på lørdag og søndag. Lørdagens avslutning blir to ganger opp den knallharde Knardalsbakken til Fredriksten festning der målet ligger.
– Vi har savnet en riktig tøff avslutning, våre målganger har vært litt for like. Derfor legger vi nå inn en mulighet for klatrerne til å vinne også i LToN. Tidligere har klassikerryttere og spurtsterke rytterne hatt de største mulighetene.
Denne etappen starter i Moss, som også er med for første gang som startby i LToN etter å ha hatt et par starter i herrenes utgave av Tour of Norway.

Søndagens avslutningsetappe er i prinsipp identisk med fjorårets. Det betyr start på den gamle Svinesundsbroa og den første delen gjennom Sverige med flere grensepasseringer i Enningdalen og Vassbotten, samt et 7 km langt grusparti før man kommer fram til Kornsjø. Her blir målet som vanlig ved Indre Havn i Halden sentrum.

Alle de beste profflagene i verden på kvinnesiden har meldt sin ankomst til Ladies Tour of Norway 2019, et ritt som altså holder til i World Touren som er syklingens høyeste liga.
De norske damene er på vei oppover. Det blir spennende med unge Susanne Andersen, nr. 7 på VM i Bergen 2017, som kjører sin første sesong i topplaget Team Sunweb.
Katrine Aalerud og hjemmehåpet Emilie Moberg kjører for danske Team Virtu, mens Norges eneste profflag Hitec Products, samt det norske landslaget også kommer til start.
LToN satser i år altså på fire fellesstart-etapper og kutter ut tempo og lagtempo som man har forsøkt de siste årene.

– Rittet kommer til å bli sendt direkte på Tv både i Norge og til store deler av utlandet, men hvorvidt det skal gå på TV2 som tidligere eller NRK er i skrivende stund ikke helt avklart, sier Kjell-Erik Kristiansen som er prosjektleder for LToN.
– Dette ventes dog å bli klart i løpet av kort tid.

Kontaktpersoner:
Roy Moberg, rittdirektør 906 49 339 –  roy@eagle.no
Anders Eia Linnestad, teknisk direktør 900 68 423 – ael@basm.no
Kjell-Erik Kristiansen, prosjektleder media 465 42 820 – kjellerik@me.com

 

Author