Mysen er Østfolds minste by. Mange har også sagt at det er den triveligste.

I Mysen kan du kose deg på et av de fine spisestedene, gå på kino eller teater i Festiviteten, legge søndagsturen til idylliske og naturskjønne Fjella, eller ta en skitur i løypene på Høytorp Fort. Midt i byen.

Barn og unge fortjener det aller beste. Måsan er en av landets mest nyskapende aktivitetparker for ungdom. Ungdommens kulturhus er et godt sted å være, og en arena for ungdommelig skaperkraft. Begge steder myldrer det når siste time på skolen er over. Midt i byen.

Lys på Mølla
Lys på Mølla (51 of 51)
Mysen skole
Mysen skole 10
Mysen Videregående
Mysen videregående
Eidsberg ungdomsskole
ungdomsskole

I Mysen gjør vi noe ut av det vi har. Derfor kan du glede deg over stilig lysshow på de store siloene våre hver eneste kveld, eller oppleve kunst på Galleri Festiviteten. Noen har en gang kalt Mysen for Østfolds svar på Grünerløkka.

Fra Mysen kan du hver time ta toget til og fra Oslo, og det er generelt korte reiseavstander nesten uansett hvor du skal på østlandet. Men først og fremst er det kort vei til Mysen når du bor i Mysen, og mange synes nettopp det er det aller beste.

Eidsberg kommune har ca. 11 290 innbyggere og et areal på 235,91 km2. Mysen er administrasjonssenteret og er en stasjonsby på Østfoldbanens østre linje. Europavei 18 går gjennom kommunen og er en viktig samferdselsåre mellom Oslo og Stockholm. Mysen er kommunens sentrum med et bredt handelstilbud, aktiviteter for ungdom med idrett og fritidsklubb. Landskapet i kommunen er for det meste åpent, med store fruktbare områder, som bidrar til at Eidsberg blir en landbrukskommune der 33 % av kommunearealet er jordbruksområde i drift.

Author