Vi vet at du ønsker opplevelser, og vi vil at du skal ha mye å velge blant.

Mysen byr på på opplevelser og arrangementer gjennom hele året. Det er noe for enhver alder, for enhver årstid. Enten du liker god mat servert midt i gata eller storslagent teater for hele familien i Festiviteten. Kultur er ikke avkobling – det er påkobling. Å gjøre noe sammen – å lage noe sammen.

Enten det er dramatisering av barnebøker på biblioteket, action på Momarken travbane, julemusikk i Mysen kirke, eller store idrettsarrangementer som Smaalenene cup eller Ladies Tour of Norway. Det er stort å oppleve. Det blir enda større når vi opplever det sammen med andre. I Mysen er vi mindre alene når vi er sammen om opplevelsene.

Kort vei til alt

Mellom Oslo og svenskegrensen finner du denne mangfoldige stasjonsbyen. Mysen har et allsidig tilbud med aktiviteter, kultur, kafeliv, shopping og ikke minst friluftsliv. Under året er det mange spennende festivaler og arrangementer. Ta for deg – vi har mye å tilby!

Lys på Mølla
Lys på Mølla (51 of 51)

Lys på Mølla er et enestående samarbeidsprosjekt mellom frivillighet, næringsliv og kommune.

Høytorp Fort
Høytorp 10

En viktig attraksjon er også Høytorp Fort, Norges største innlandsfestning, som i 2001 ble overdratt fra Forsvaret til Eidsberg kommune.

Måsan
IMG_6545

Måsan ungdomspark er en aktivitetspark sentralt plassert i Mysen, mellom skoler og idrettspark.

Trømborgfjella

Et flott turområde som benyttes hele året. Det er merkede løyper, og serveringshyttene Einarbu og Arnbjørnrud har åpent på søndager. Terrenget er småkupert med idylliske plasser og rike fiskemuligheter.

Momarken Travbane

Stedets mest kjente attraksjon er Momarken travbane, som er en av landets mest aktive travbaner med rundt 50 løpsdager i året. I tillegg er Momarken bilbane utbedret for å kunne ha EM-runder i Rallycross.

Folkenborg museum

Et friluftsmuseum, med gårdstun, husmannsplass og dyr om sommeren. Muséet består av tilflyttede hus fra Indre Østfold, hovedsakelig fra Eidsberg. Spesielt interessant er den store Narvestad-bygningen fra 1723. Det var kirkested her i middelalderen, og kong Håkon Håkonsson ble født her i 1204.

Festiviteten kulturhus

Bygget som kino i 1958. Den store salen har 400 plasser og en flott funkis-foajé med kiosk og kafé. Bygget rommer i dag kino, bad og kulturskole og er – sammen med Eidsberg Bibliotek, Store Festsal og amfiområdet utendørs – en del av Kulturtorget, en viktig kulturarena i Mysen sentrum. Her er startsted for 17. mai-toget og Jentebølgen, og det arrangeres konserter, foredrag og utstillinger gjennom hele året.

Eidsberg kirke

Innviet til St. Olav og er den eneste av bygdas middelalderkirker som er bevart, i alle fall størstedelen av den. Kirken nevnes første gang 1236 i Håkon Håkonssons saga i forbindelse med møte mellom hertug Skule og Ambjørn Jonsson. Den eldste kirken – misjonskirken- var sannsynlig av tre. Den eldste kirke som man har funnet rester etter, er av romansk type. Det er funnet bl.a stein med runeinnskriften Odinkar her. Den nåværende kirke er i gotisk stil og er antagelig bygget i siste halvdel av det 12. århundre. Byggematerialet er av stein, og det er opptil 2,5 m tykke murer. Kirken har vestportal, men i middelalderen var det også en sydportal.

Author