Folkenborg museum er et kulturhistorisk museum med særlig fokus på landbruk og matkultur. Vi har tilflyttede hus og en gjenstandssamling som viser et tverrsnitt av bygdemiljøet i Indre Østfold i perioden 1700-1950. Vi har også en moderne museumsbygning med kontorer, utstillings- og utleielokaler.

Gjennom året arrangeres flere temporære utstillinger og foredrag, samt små og store familiearrangementer. Vi har undervisning for skoleklasser, gruppeomvisninger og teambuildingaktiviteter. I museumsbutikken får du kjøpt bøker, leker, design- og kunsthåndverksprodukter.

Museets samling av antikvariske hus inkluderer en husmannsplass og en fredet embetsmannsbolig med rikt dekorert interiør. Museet har også en stor gjenstandssamling, deriblant mange større landbruksmaskiner og Norges største tilgjengelige samling av hestekjøretøy. Flere av gjenstandene vil inngå i en ny basisutstilling som er under utarbeidelse og vil stå ferdig i 2022.

Museet ligger på et sted som i århundrer har vært et knutepunkt i lokalmiljøet. Allerede på 1100-tallet var det kirke og prestegård her, og i 1204 fødte Inga fra Varteig kongssønnen Håkon Håkonsson på gården. Helt frem til 1900 var dette det administrative sentrum for folk i området.

https://ostfoldmuseene.no/folkenborg

Author