Aktivitetskalender – Hva skjer i Mysen

Planlegger du et visitt og lurer på hva som skjer i Mysen? Eller er du lokal og ønsker å se hva som finnes av kommende aktiviteter? Da har du kommet til rett sted. I vår aktivitetskalender vil du forhåpentligvis finne mye spennende som er akkurat det du er på utkikk etter her.

Mysen byr på opplevelser og arrangementer året rundt. Her i byen finnes det noe for alle og enhver – uansett alder, interesser og årstid. Enten du liker god mat servert midt i gata eller storslagent teater for hele familien i Festiviteten. Kultur er ikke avkobling – det er påkobling.

Så, hva skjer i Mysen? Vi gjør noe sammen. Vi lager noe sammen. Vi skaper minner sammen!

Laster Aktiviteter

« Alle Aktiviteter

  • Dette aktivitet har allerede funnet sted.

Ladies Tour of Norway 23. august 2019

22. august 2019 - 25. august 2019

NORGES ENESTE WORLD TOUR-RITT PÅ SYKKEL GÅR 22.- 25.AUGUST

 – Mange nyheter i Ladies Tour of Norway 2019

Vestfold er med for første gang, Moss er ny startby, Askim er ny målby og det blir to målganger i Halden. Den ene blir rittets første bakkemål noensinne. Det er mange nyheter når Ladies Tour of Norway – Norges eneste World Tour-ritt på sykkel – arrangeres for femte gang 22. – 25. august 2019.

Ladies Tour of Norway er det eneste sykkelrittet i Norge som samler hele verdenseliten. Rittet har sitt utspring i Halden og har tidligere blitt kjørt i Østfold med noen små avstikkere inn i Sverige.
– Men i år tar vi med Vestfold, og første etappe går mellom Åsgårdstrand og Horten med en runde i det indre av fylket. Det er en naturlig utvidelse for oss, og Horten var en veldig bra vertskapsby for herrenes Tour of Norway i 2018, sier rittdirektøren Roy Moberg.

LToN beholder også en etappe i Indre Østfold. Denne gangen blir det et samarbeid mellom Mysen og Askim, byene som kommer til å ligge i samme kommune fra 2020.
– Vi starter i Mysen og passerer gjennom byen igjen på vei mot målet i Askim. Det er første gangen som Askim er målby. Det er viktig for oss å inkludere så mange steder som mulig i Østfold, og derfor var det naturlig få med Askim for første gang i år, sier Roy Moberg videre.

Haldenseren Moberg kan også glede seg over to målganger i hjembyen Halden, nemlig de to avsluttende etappene på lørdag og søndag. Lørdagens avslutning blir to ganger opp den knallharde Knardalsbakken til Fredriksten festning der målet ligger.
– Vi har savnet en riktig tøff avslutning, våre målganger har vært litt for like. Derfor legger vi nå inn en mulighet for klatrerne til å vinne også i LToN. Tidligere har klassikerryttere og spurtsterke rytterne hatt de største mulighetene.
Denne etappen starter i Moss, som også er med for første gang som startby i LToN etter å ha hatt et par starter i herrenes utgave av Tour of Norway.

Søndagens avslutningsetappe er i prinsipp identisk med fjorårets. Det betyr start på den gamle Svinesundsbroa og den første delen gjennom Sverige med flere grensepasseringer i Enningdalen og Vassbotten, samt et 7 km langt grusparti før man kommer fram til Kornsjø. Her blir målet som vanlig ved Indre Havn i Halden sentrum.

Alle de beste profflagene i verden på kvinnesiden har meldt sin ankomst til Ladies Tour of Norway 2019, et ritt som altså holder til i World Touren som er syklingens høyeste liga.
De norske damene er på vei oppover. Det blir spennende med unge Susanne Andersen, nr. 7 på VM i Bergen 2017, som kjører sin første sesong i topplaget Team Sunweb.
Katrine Aalerud og hjemmehåpet Emilie Moberg kjører for danske Team Virtu, mens Norges eneste profflag Hitec Products, samt det norske landslaget også kommer til start.
LToN satser i år altså på fire fellesstart-etapper og kutter ut tempo og lagtempo som man har forsøkt de siste årene.

– Rittet kommer til å bli sendt direkte på Tv både i Norge og til store deler av utlandet, men hvorvidt det skal gå på TV2 som tidligere eller NRK er i skrivende stund ikke helt avklart, sier Kjell-Erik Kristiansen som er prosjektleder for LToN.
– Dette ventes dog å bli klart i løpet av kort tid.

Kontaktpersoner:
Roy Moberg, rittdirektør 906 49 339 –  roy@eagle.no
Anders Eia Linnestad, teknisk direktør 900 68 423 – ael@basm.no
Kjell-Erik Kristiansen, prosjektleder media 465 42 820 – kjellerik@me.com

Se for øvrig menypunktet “Etapper” for detaljert beskrivelse av hver enkelt etappe.

Detaljer

Start:
22. august 2019
Slutt:
25. august 2019
Hjemmeside:
https://www.ladiestour.no/norges-eneste-world-tour-ritt-pa-sykkel-gar-22-25-august/

OFTE STILTE SPØRSMÅL

Hvordan søker jeg etter aktiviteter?

Ved å benytte deg av søkeboksen ovenfor kan du enkelt søke opp ulike aktiviteter. Fyll inn ønsket dato og/eller en type aktivitet, før du trykker på «finn aktiviteter». Deretter vil aktiviteter som passer dine kriterier listes opp i søkeresultatet. Ved å klikke på den enkelte aktivitet vil du få opp mer informasjon om den, slik som arrangør, nettside tilknyttet arrangementet og utdypende detaljer. Du kan også velge å legge arrangementet til egen Google-kalender.

Hvordan kan jeg få listet et arrangement vi skal holde her på «Hva Skjer i Mysen»?

Er du arrangør av et arrangement eller en aktivitet i Mysen, kan du ta kontakt med oss for å vurdere muligheten for å bli ført opp på nettsiden. Det anbefales at du sender alle nødvendige detaljer om arrangementet, slik at vi kan vurdere om det er i tråd med våre retningslinjer. Send gjerne en e-post til monica@mysen.no, så hører du fra oss.

Har dere noen eksempler på hva som skjer i Mysen?

Du er kanskje ikke klar over det, men vår alles kjære Momarkedet ble filmet i Mysen. Hvem av oss husker vel ikke den varme følelsen av å se Momarkedet på TV, med det store pariserhjulet, alle menneskene, stemningen og ikke minst kjendiser på rekke og rad? Vel, Momarkedets tid er kanskje forbi, men det skjer fortsatt mye spennende i byen.

Det er alltid noe som skjer i her, enten det er dramatisering av barnebøker på biblioteket, action på Momarken travbane, juleopptreden i Mysen kirke eller store idrettsarrangementer. Har du hørt om håndballcupen Smaalenene cup? Eller Ladies Tour of Norway – et World Tour-arrangement for kvinneeliten i landeveissykling? Uansett årstid, det er alltid noe planlagt i og omkring byen.

Det blir enda større når vi opplever noe nytt sammen med andre. I Mysen er vi mindre alene når vi er sammen om opplevelsene. Ta turen hit – la oss skape minner sammen!